Brezglutenski piškoti z mandljevim namazom in čokolado

Kategorija
Recepti

Začenja se sezona piškotov ob toplem napitku, zato je Ana pripravilla recept, ki je primeren za vse, ki se izogibajo glutenu (z malo spremembe recepta pa tudi za vegane).

Recept je za 20 ogromnih piškotov (če ne potrebuješ tako velike zaloge, sestavine prepolovi).

Sestavine:

  • 300 g mandljevega namaza Odlično
  • 300 g rahlih ovsenih kosmičev (lahko jih zblendaš v mikserju v moko, nezmleti pa bodo imeli bolj zanimivo strukturo)
  • 150 g sladkorja
  • 200 g poljubne narezane čokolade (lahko izpustiš in daš ovsene piškotke)
  • 4 jajca oz. 4 žlice drobljenih lanenih semen Odlično, namočenih v malo vode za vegansko različico  (uporabiš lahko tudi namočena chia semena)
  • 1 pecilni prašek
  • ščep cimeta

Vse sestavine zamesimo v eni posodi in prižgemo pečico na 185°C. Maso zajemamo z veliko žlico in si z rokami pomagamo oblikovati kroglice, ki jih na pekaču sploščimo. Med seboj morajo imeti dovolj prostora, ker se bodo med peko še razlezle. Pečemo jih približno 15 minut. Pečeni piškoti bodo še malce mehki, zato moramo počakati, da se ohladijo, preden jih prestavimo.

Tile piškoti so prava energijska bomba, lahko pa jim dodamo tudi brusnice in rozine, da bodo še bolj bogati. So pa kot pravi ameriški, po robovih hrustljavi, znotraj pa fino mehki. Mmmm, dober tek!

IG @amajcen