Enolončnica z lečo in sončničnimi semeni

Kategorija
Recepti

Sestavine:

1 žlička olivnega olja

1 velika čebula

2 stroka česna

3 žlice sončničnih semen

200 g korenja

1 manjši gomolj zelene

100 g zelene leče

2 pločevinki nasekljanih paradižnikov

1.5 l zelenjavne jušne osnove

2 žlički sladke paprike

1 žlička dimljene paprike

2 žlici italijanske mešanice začimb

Sol

Poper

Postopek:

  1. Drobno nasekljaj čebulo in česen. Korenje in zeleno nareži na majhne kocke. Zeleno lečo dobro speri s hladno vodo in odcedi.
  2. V večji posodi segrej olivno olje in na hitro popraži čebulo in česen do zlatorumene barve.
  3. Dodaj sončnična semena, korenje in zeleno ter na srednjem ognju praži 8 do 10 minut, občasno premešaj.
  4. Dodaj oprano zeleno lečo, nasekljane paradižnike, zalij z jušno osnovo in dodaj začimbe. Soli in popraj po okusu.
  5. Pokrito kuhaj 20 do 30 minut oz. toliko časa, da je leča popolnoma kuhana. 
  6. Postrezi s kuskusom ali kosom kruha in svežim peteršiljem.

 

Opomba: Recept zadostuje za 7-8 porcij, zato ga lahko pripraviš vnaprej in ostanek shraniš v skrinjo.

Recept je nastal v sodelovanju s Katrin (@hranazapticke).