Zimske ‘Gut Loving’ palačinke

Kategorija
Recepti

Ko zima obuje svojo belo odejo in nas objame s hladnimi dnevi, ni nič boljšega od toplega in okusnega obroka, ki nas pogreje od znotraj. Tokrat smo v sodelovanju z Moniko Škorjanc pripravili recept, ki združuje aromatično kokosovo moko, sladkorno noto kokosovega sladkorja, hranljiva lanena semena in nekaj sveže buče, da ustvarimo nepozabno zimsko poslastico.

Ko se tradicionalni recepti srečajo z inovativnostjo, se rodi nekaj posebnega. Pri teh palačinkah ne gre le za okus, ampak tudi za dobro počutje, saj združujejo zdrave sestavine, ki bodo vašemu telesu nudile energijo in hranila, hkrati pa vas razvajale s prav posebnim okusom. Zato si vzemite čas, da se prepustite čarom zimske kulinarike in ustvarite te čudovite palačinke, ki bodo zagotovo postale priljubljena jed vaših hladnih dni.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 100 g bučnega pireja
  • 60 ml (rastlinskega) mleka
  • 2 jajci
  • 1 žlica olivnega olja
  • +
  • 120 g ovsene moke
  • 2 žlici bio kokosovega sladkorja
  • 1 žlica kokosove moke
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica mletih lanenih semen
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli in vanilije

Postopek:

01. V veliki skledi skupaj zmešamo vse suhe sestavine, v manjši pa mokre. Mokre narahlo primešamo k suhim. Masa naj bo tekoča, a gosta (po potrebi dodamo več moke ali mleka).  

02. Pečemo na srednjem ognju, na rahlo namaščeni topli ponvi. Vlivamo po 2 veliki žlici mase naenkrat.

03. Polagamo jih na dva krožnika in postrežemo s poljubnimi topingi: npr. javorjevim sirupom ali medom; kokosovim ali grškim jogurtom; oreščki ali granolo.

Dober tek!

Recept je za Odlično pripravila Monika Škorjanc (@earthlymonika).